Σε Αυτό Το Άρθρο:

Το ευρωπαϊκό πριγκηπάτο του Λιχτενστάιν βρίσκεται μεταξύ της Ελβετίας και της Αυστρίας. Αν ενδιαφέρεστε να μετακομίσετε στο Λιχτενστάιν και να γίνετε πλήρης πολίτης, μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία. Από το 2011, το Λιχτενστάιν προσφέρει μόνο δύο δρομολόγια για την ιθαγένεια. Το Λιχτενστάιν έχει μεγάλο αριθμό αλλοδαπών που διαμένουν στα σύνορά του. Από το 2011, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 33% του πληθυσμού του Λιχτενστάιν αποτελείται από αλλοδαπούς.

Με την Εθνικοποίηση

Βήμα

Διατηρήστε μια κατοικία στο Λιχτενστάιν για περίοδο 30 ετών, αν δεν είστε παντρεμένοι με πολίτη του Λιχτενστάιν. Αυτή πρέπει να είναι η κύρια κατοικία σας για όλη τη διάρκεια της περιόδου των 30 ετών. Κάθε χρόνο που ξοδεύετε στο Λιχτενστάιν όταν είστε κάτω των 20 ετών μετράει πραγματικά ως δύο χρόνια για την εκπλήρωση της απαίτησης των 30 ετών. Μπορείτε να παρακάμψετε την τριετή περίοδο αναμονής αν η τοπική κοινότητα, στην οποία ζείτε στο Λιχτενστάιν, ψηφίζει για να σας δεχτεί ως πολίτη. Εάν γίνει αυτό, το Κοινοβούλιο του Λιχτενστάιν πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του και ο πρίγκιπας πρέπει να παραχωρήσει την υπηκοότητα.

Βήμα

Ανακαλέστε την τρέχουσα υπηκοότητα σας. Για έναν πολίτη των Η.Π.Α., επισκεφτείτε μια πρεσβεία ή ένα προξενείο των ΗΠΑ και ανακοινώστε την απόφασή σας. Μόλις το κάνετε, πρέπει να υπογράψετε έναν όρκο παραίτησης για να είναι έγκυρος.

Βήμα

Αποδείξτε τη βασική γνώση της γερμανικής γλώσσας και τη γνώση της πολιτικής δομής και των νόμων του Λιχτενστάιν. Συνήθως αυτό γίνεται με την υποβολή σε δοκιμασία με το γραφείο μετανάστευσης του Λιχτενστάιν.

Με το γάμο

Βήμα

Απολαύστε έναν πολίτη του Λιχτενστάιν και διατηρήστε μια κατοικία στο Λιχτενστάιν για περίοδο 10 ετών. Κάθε χρόνο ότι είστε παντρεμένος με έναν πολίτη του Λιχτενστάιν μετράει ως δύο χρόνια για την εκπλήρωση της απαίτησης των 10 ετών. Για την απόκτηση ιθαγένειας απαιτείται τουλάχιστον πέντε χρόνια γάμου. Ο σύζυγός σας δεν μπορεί να έχει αποκτήσει την ιθαγένεια του Λιχτενστάιν μέσω προηγούμενου γάμου.

Βήμα

Ανακαλέστε την τρέχουσα υπηκοότητα σας. Για έναν πολίτη των Η.Π.Α., επισκεφτείτε μια πρεσβεία ή ένα προξενείο των ΗΠΑ και ανακοινώστε την απόφασή σας. Μόλις το κάνετε, πρέπει να υπογράψετε έναν όρκο παραίτησης για να είναι έγκυρος.

Βήμα

Αποδείξτε τη βασική γνώση της γερμανικής γλώσσας και τη γνώση της πολιτικής δομής και των νόμων του Λιχτενστάιν. Συνήθως αυτό γίνεται με την υποβολή σε δοκιμασία με το γραφείο μετανάστευσης του Λιχτενστάιν.


Βίντεο: